25 Temmuz 2012 Çarşamba

BOP , Irak ve Suriye ( 1 )



Esas konuya ( Suriye ) bugün girmeden önce , ilk olarak
 BOP ( Büyük Ortadoğu Projesi ) 
hakkında bilgi vermeye ziyadesiyle gerek var.

Resmi adı "Genişletilmiş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Girişimi" olan BOP , ABD'nin , Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki İslam ülkelerinin kendilerince "dönüşüm" fakat esasında "yıkım stratejisi" olan projedir. Bunun en büyük ve ilk örneğini ABD - Irak Savaşı'nda bütün çıplaklığı ile gördük.


Hillary Clinton'dan önceki ABD Dışişleri Bakanı Condellezza Rice , 7 Ağustos 2003'te The Washington Post Gazetesi'nde yayınlanan " Transforming The Middle East - Ortadoğu'yu Dönüştümek " başlıklı yazısında Büyük Ortadoğu Projesi'nin ABD'nin ulusal çıkarları ve İsrail'in güvenliği çerçevesinde yürütüldüğünü , bu bağlamda 22 ülkenin sınırlarının ve rejimlerinin değiştirileceğini ve buna Türkiye'nin de dahil olduğunu belirtmiştir.


Bir hatırlatma daha ! 15 Eylül 2006'da Roma'daki NATO toplantısında ABD'li subaylar duvara BOP'un haritasını yansıttılar. Sınırların bu şekilde olmasıyla Ortadoğu'da barışın en iyi şekilde sağlanacağını ifade ettiler.

Hülasa ; Misak-i Milli sınırlarımıza "küfür ettiler" !

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ;

16 Şubat 2004 tarihinde Kanal D'de yayınlanan Teke Tek programında " Şu anda Amerika'nın da 'Büyük Ortadoğu Projesi' var ya 'genişletilmiş Ortadoğu' , yani bu proje içerisinde Diyarbakır bir yıldız olabilir. Bunu aşarmamız lazım. " açıklamasını yaptı.

4 Mart 2006 tarihinde İstanbul/Tuzla AKP ilçe kongresinde " Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanlarından biriyiz. " ve 4 Mart 2006 İstanbul/Bayrampaşa ilçe kongresinde " BOP'un eş başkanlarından biriyiz. Bu görevi yapıyoruz. " dedi. Başbakan Erdoğan , eş başkanlık itirafını 30 dan fazla yerde dile getirdi.

Eş başkanlık için kendisine yapılan eleştirilere ise " Ellerine bir kağıt almışlar dolaşıyorlar BOP Amerika'nın projesidir diye. Bunu ispat ederlerse biz her şeye varız. İspat edemezlerse alçaktırlar, namussuzdurlar. Bu kadar açık konuşuyorum , bu kadar ağır konuşuyorum. " ifadeleri ile karşılık vermiştir.





Tarihler akılda kalmalı.

Rice'ın makalesi 2003 yılında yayınlandı.

Başbakan Erdoğan da ilk defa 2004 yılında " BOP eş başkanıyım " dedi.


Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı , kendi ülkesinin sınırlarını değiştirileceği proje sahibi ABD'nin Dışişleri Bakanı ( eski ) tarafından açıklanan projenin " eş başkanlığını " kabul etti !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder