15 Ekim 2012 Pazartesi

Alper Aksoy ve Yalan Kriterleri !




  Değişim tellalı Alper Aksoy'un " 3 Soruda Devlet Bahçeli ve Koray Aydın " başlıklı yazısında ortaya attığı kriterleri eleştirmeyi , MHP'nin genç tabanı , ülkücü bir birey olarak kendime bir borç bildim. Yazıda liderleri sözde objektif özde tarafgir kendince kriterlerde değerlendiren Aksoy , liderleri kendince 3 kriterde değerlendirmiş , yazısının sonunda da değişim vurgusu yaparak amacına yine kendince ulaşmış. İstenirse 1. ve 2. kriterler hakkında da yorum yapabilirim ama ortaya atılan 3. kriter çok farklı. 3. kriter yazının en rezil ; yalan ve iftira kokan bölümü. Türkçülük Günü'nü Milliyetçilik Günü olarak Devlet Bahçeli tarafından değiştirildiğini nefret söylemleri ile aktarıyor Aksoy.
  Çok derinlere inmeden kısa yoldan tek bir röportaj ile halledelim. 3 Mayıs 1944 olaylarına ilişkin merhum Başbuğmuz Alparslan Türkeş ile yapılan röportajda şu konuşmalar geçiyor :

**
“Türkçülük” ve “Türkçüler” keli­melerini biraz açar mısınız ?
A. TÜRKEŞ: “Türkçüler” derken ‘Türkçülük” ve “Milliyetçilik” aynı anlamdadır değişik bir anlamı yoktur. Yani Türk milletini sevmek, Türk milletinin iyiliğini istemek, hakkını savunmak duygusunun adı ‘Türk Milliyetçiliği”dir. Türkçülüğün başlangıçta bundan biraz daha farklı bir anlamı olmuştur. Türkçülük ifadesi daha ziyade “Türkçenin eski Arapça ve Farsça kelime terkiplerden kurtarılarak halkın konuştuğu Türkçe haline getirilmesi” hareketinin adı olmuştur. Bir nevi “Türkçecilik” tir. Bunun içinde tabii Türklerin esaretten kurtulması, bir bayrak. bir devlet halinde yaşamaları fikride vardır. Daha sonra Türkçülük, milliyetçiliğe yakın bir anlama gelmiştir. 
Sayın TÜRKEŞ, birkaç yıldır 3 Mayıslardaki tebrik kartlarınızın üzerinde “Türkçülük” kavramının yerine “Milliyetçilik” ibaresinin yer aldığını görüyoruz. Bu bir muhteva değişikliği mi ?
A. TÜRKEŞ: Bundan önceki sorunuza verdiğim cevaba binaen böylesine bir değişikliğe gittik. Yani “3 Mayıs Türkçüler Günü” değil de “3 Mayıs Milliyetçiler Günü” dedik. [1]
** 
  Alper Aksoy'a soruyorum ;
 
* Yukarıdaki röportajda merhum Başbuğmuzun söyledikleri sizler için hiçbir önem teşkil etmeyen hayal ürünü konuşmalar mıdır  ?

* Eğer hayal ürünü ise Devlet Bahçeli'nin Türkçülük kavramını tek başına Milliyetçilik olarak çevirmesi mümkün müdür ?


* Eğer hayal ürünü değil ise bu yaptığınızın adına alenen iftira denmez mi ?


* Bu değişiklik parti içerisinde kararlaştırılmıştır. Peki bu değişikliğin olduğu dönemde Devlet Bahçeli genel başkan mıydı ?


Ayrıca ;

  Devlet Bahçeli'nin 60. hükümet programı hakkında yaptığı " 
Türk milletini oluşturan temel bağ, kan bağı ve soybirliği değil kültür ve duygularda ortaklıktır. Ortak bir geçmişi paylaşan, ortak bir kültürü yaşayan ve ortak bir gelecek idealine inanan tüm Türk vatandaşları, etnik kökenleri ne olursa olsun, Türk milleti kimliğinde birleşmişler ve Türk Milletine ortaklaşa vücut vermişlerdir. açıklamasını yazınıza Devlet Bahçeli'nin söylediğini belirterek " 'Bizim Türklük anlayışımız kan bağı ve soy bağı içermez' bile diyebildi. " olarak taşımanız hakkında da elbette söyleyecekleriniz vardır !

 
Bu iftiralar neden atılıyor ?
 
  Değişimi iftira vasıtası ile mi sağlamayı planlıyorsunuz ?
 
  Ülkücülük bu mu ? Ülkücüye yakışan bu mu ?
 
  Ülkücü Hareketi bu vasıtalar ile mi dirilteceksiniz ?
  Türk milliyetçilerine ve ülkücülere bu ayıp için büyük bir özür borçlusunuz Alper Aksoy !

   Allah (c.c) doğruyu söyleyenlerle beraberdir.
 ( Röportaj Ülkü Ocakları'nın resmi stesinde mevcuttur. )

 [1] http://www.ulkuocaklari.org.tr/ulkucu-hareket/tarihi-donemecler/3-mayis-1944/3-mayis-1944-olaylarina-iliskin-basbug-ile-yapilan-roportaj