27 Temmuz 2012 Cuma

BOP , Irak ve Suriye ( 2 )





"Irak'ı Özgürleştirme Operasyonu"

ABD ordu komutanı General Tommy Franks'in operasyona verdiği ad buydu !

ABD ve Britanya hükümetlerinin bir iddiası vardı ; Irak'ta kitle imha silahı var !

Gerekçeleri de bu silahların koalisyon hükümetleri başta olmak üzere bir çok ülkenin güvenliği ciddi şekilde tehdit etmesiydi.
Savaş başlatmaya yeterli olabilecek bir sebep ; hele ki güçlü , söz geçirebilecek düzeyde bir ülkeyseniz.


20 Mart 2003 sabahı Irak'ta " BOP'un " şiddetli bomba sağanağı başladı.  Ve tabi " coni  hegemonyası " ve müslüman zulmü de.

* ABD'li askerler , Irak'ta 14 yaşındaki bir kıza tecavüz edip , bu kızla birlikte küçük kız kardeşini , kızların anne ve babasını öldürdü. [1]

* ABD'li askerler Irak'ta Ebu Gureyp Cezaevi'nde kalan mahkumlara türlü işkeceler yaptılar. Buradaki resimler basına sızdı. [2]


* ABD Temsilciler Meclisi üyesi John Murtha , ABD askerlerinin Irak'ta masum sivilleri öldürdüğünü itiraf etti. [3]

Ve daha nice vuku bulan iğrenç hadiseler.

15 Aralık 2011 tarihinde ABD , Irak'ın başkenti Bağdat'ta bulunan en büyük üssünde düzenlenen törenle bayrağını indirdi ve savaş " resmen " sona erdi.
Bayrak indirme olayının olduğu gün bir Irak'lı şöyle anlatıyor yaşananları :
" Bizi Saddam'dan kurtarmak için geldiler. Binlerce Saddam yaratıp gittiler. Eskiden kim Şii kim Sünni bilmezdik. Mezhep farkı gözetmeden birlikte yaşıorduk... " [4]


ABD'nin kirli projesi BOP'un , " uygulamaları " ve açıkça görünen " ilk deneme yeri " olan Irak'ta , ardında bıraktığı enkaz o kadar ağır ki :

* 1 milyona yakın Irak'lı öldü.

* Her ay ortalama 300 Irak'lı bombalı saldırı ya da suikast sonucu öldürüldü.

* Müslüman kadınlara tecavüz edildi.

* 4 milyona yakın insan yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kaldı , mülteci hayatı başladı.

* Annesiz babasız kalan çocuklar , sakat kalanlar , hayatı cehenneme dönmüş aileler...

* Tavan yapmış işsizlik oranı oluştu.

* Mezhep çatışmaları ciddi anlamda patlak verdi.

  ve " savaşın baş nedeni " olan

* Kitle imha silahları bulunamadı !

BM denetçilerinin Şubat 2003'te " Irak'ta Kitle imha silahı yok." raporunu hazırladığı halde Irak ile savaş başladı ! [5]
Eylül 2004'te , dönemin Dışişleri Bakanı Colin Powel " Irak'ta kitle imha silahı bulunamadı. " açıklamasını yaptı. [6] Savaş tüm bu olanlara rağmen " Büyük Ortadoğu Projesi'nin hayata geçmesi " için durdurulmadı !


Ve Başbakan Erdoğan

" Amerika'yla olan yakın işbirliğimizi sürdürmeye kararlıyız. Dahası , bu cesur kadın ve erkeklerin en az kayıpla evlerine dönmelerini umuyor ve Irak'taki acının en kısa zamanda sona ermesini umuyor ve bunun için dua ediyoruz. " sözünün sahibi [7]
Türkiye'yi de bölmeyi amaçlayan Büyük Ortadoğu Projesi'nin " eş başkanı ". [8]

Başbakan Erdoğan'ın dua ettiği ABD askerleri , 4 Temmuz 2003 yılında peşmergeler ile beraber , Süleymaniye'de görevli 12 askerimizin başına çuval geçirdiler ve Bağdat'a hapishaneye götürdüler.  Muhalefetin " ABD'ye Nota ver ! " çağrısına karşı " Ne notası veriyorsun , müzik notası mı " [9] diyerek konunun kendisi için önemini(!) ortaya koymuştur.


BOP'un " ilk deney yeri " olan Irak'ta katledilenler arasında Türkmenler de vardı ! " Telafer Katliamı " başbakan Erdoğan için neyi ifade etmektedir ?

Eylül 2005'te ABD askerleri Şii Bedir Kuvvetleri ve peşmergelerin el ele verip " Telafer'de " Türkmen kardeşlerimizi öldürdüğü , esir ettiği bu vahşet neden görülmemiştir ?

Katliamdan sonra ABD'ye sözde rest çeken " Telafer'e dokunan bize dokunur. " diyen [10] Davutoğlu , Mart 2012'de Telafer'de meydana gelen kanlı saldırı için sadece " kınama mesajı " yayınlamıştır. [11]

Bu umursamamazlığın kaynağı bellidir ; BOP'un kendileri için önemi !

Irak bugün BOP'un amacına uygun olarak bölününmüştür. Kuzeyde özerk bir Kürt devleti kurulmuştur. Yönetimler birbirlerine ayrı düşmüştür.

Irak halkı , çekilen acılar , şiddetli intihar saldırıları kimsenin umrunda değildir. BOP'un Irak görevi tamamlanmıştır.




Kaynaklar :

[1] 
http://www.haberturk.com/dunya/haber/12527-abd-askeri-irakta-tecavuz-edip-oldurdu

[2]   http://tr.wikipedia.org/wiki/Ebu_Gureyb_Cezaevi_i%C5%9Fkenceleri 

[3]   http://www.milligazete.com.tr/haber/25334 

[4]  http://www.aktifhaber.com/abd-bayragi-indi-irak-savasi-bitti-533174h.htm

[5]  http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=127876

[6]  http://www.cnnturk.com/2004/dunya/09/14/powell.irakta.kitle.imha.silahlari.bulunamadi/35570.0/index.html

 [7]  http://www.youtube.com/watch?v=K34SHQodNiI 

[8]   http://erkintufan01.blogspot.com/2012/07/bop-irak-ve-suriye-1.html 

[9]   http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=157980

[10]
  http://www.hurriyet.com.tr/dunya/17134215.asp

[11]  http://www.sondakika.com/haber/haber-disisleri-bakanligi-irak-taki-teror-saldirilarini-3431486/







25 Temmuz 2012 Çarşamba

BOP , Irak ve Suriye ( 1 )



Esas konuya ( Suriye ) bugün girmeden önce , ilk olarak
 BOP ( Büyük Ortadoğu Projesi ) 
hakkında bilgi vermeye ziyadesiyle gerek var.

Resmi adı "Genişletilmiş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Girişimi" olan BOP , ABD'nin , Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki İslam ülkelerinin kendilerince "dönüşüm" fakat esasında "yıkım stratejisi" olan projedir. Bunun en büyük ve ilk örneğini ABD - Irak Savaşı'nda bütün çıplaklığı ile gördük.


Hillary Clinton'dan önceki ABD Dışişleri Bakanı Condellezza Rice , 7 Ağustos 2003'te The Washington Post Gazetesi'nde yayınlanan " Transforming The Middle East - Ortadoğu'yu Dönüştümek " başlıklı yazısında Büyük Ortadoğu Projesi'nin ABD'nin ulusal çıkarları ve İsrail'in güvenliği çerçevesinde yürütüldüğünü , bu bağlamda 22 ülkenin sınırlarının ve rejimlerinin değiştirileceğini ve buna Türkiye'nin de dahil olduğunu belirtmiştir.


Bir hatırlatma daha ! 15 Eylül 2006'da Roma'daki NATO toplantısında ABD'li subaylar duvara BOP'un haritasını yansıttılar. Sınırların bu şekilde olmasıyla Ortadoğu'da barışın en iyi şekilde sağlanacağını ifade ettiler.

Hülasa ; Misak-i Milli sınırlarımıza "küfür ettiler" !

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ;

16 Şubat 2004 tarihinde Kanal D'de yayınlanan Teke Tek programında " Şu anda Amerika'nın da 'Büyük Ortadoğu Projesi' var ya 'genişletilmiş Ortadoğu' , yani bu proje içerisinde Diyarbakır bir yıldız olabilir. Bunu aşarmamız lazım. " açıklamasını yaptı.

4 Mart 2006 tarihinde İstanbul/Tuzla AKP ilçe kongresinde " Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanlarından biriyiz. " ve 4 Mart 2006 İstanbul/Bayrampaşa ilçe kongresinde " BOP'un eş başkanlarından biriyiz. Bu görevi yapıyoruz. " dedi. Başbakan Erdoğan , eş başkanlık itirafını 30 dan fazla yerde dile getirdi.

Eş başkanlık için kendisine yapılan eleştirilere ise " Ellerine bir kağıt almışlar dolaşıyorlar BOP Amerika'nın projesidir diye. Bunu ispat ederlerse biz her şeye varız. İspat edemezlerse alçaktırlar, namussuzdurlar. Bu kadar açık konuşuyorum , bu kadar ağır konuşuyorum. " ifadeleri ile karşılık vermiştir.





Tarihler akılda kalmalı.

Rice'ın makalesi 2003 yılında yayınlandı.

Başbakan Erdoğan da ilk defa 2004 yılında " BOP eş başkanıyım " dedi.


Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı , kendi ülkesinin sınırlarını değiştirileceği proje sahibi ABD'nin Dışişleri Bakanı ( eski ) tarafından açıklanan projenin " eş başkanlığını " kabul etti !