31 Mart 2012 Cumartesi

Yeni Perspektifimizde CHP'nin Olması Gereken Yeri


  Ağır bir başlangıç olabilir !

  Ağır bir idda da olabilir !

  Bunun adına ne derseniz deyin. Ulu önder Atatürk'ün vefatından sonra Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir zaman Atatürk'ün partisi olmadı, kimse kendini kandırmasın. '' 6 Ok ''un gerçek manasını idrak edemeyip bunu savunamayan bir lideri gelmedikçe de CHP böyle kalmaya devam edecektir !.. Bilmeyen CHP'liler için oy pusulasında evet mührünü bastığı, CHP bayrağında gördüğü 6 Ok konusunda kısa bir açıkma yapayım. 6 Ok Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik ve Devrimciliği temsil eder. [1]  Geçmişten günümüze kadar gelişen olaylara dar bir perspektiften bakan CHP seçmeni malesef esef verici büyük bir gaflete düşmektedir.

  CHP'de gerçek 6 Ok'lar gözle görünür biçimde '' sözdeleştirilmiş '' hatta '' tasfiye edilmiştir ''. Cumhuriyet Halk Fırkası'nın 1931 yılı programındaki 6 Ok tanımlamaları '' güncelleştirilmek '' istenmektedir. CHP seçmeni durumun farkına varmalı. CHP'nin bu gidişatı ve yaptığı düzenlemeler CHP'nin '' vatansever tabanına '' ciddi anlamda zarar vermektedir.

  Ayrıca ;

  Parti içi demokrasi sorunları ile boğuşmuş ve gelecekte de muhakkak sorunlarla boğuşacak olan CHP acaba Türkiye'nin demokrasi sorunlarına ki Türkiye'de demokrasi sorununun yanında CHP'ninki bir hiçtir, nasıl bir çözüm sunabilecek ?

  '' Yargıda cemaat örgütlenmesi var diyemem '' [2] diyen ,  bu sözlerden hemen 1 gün sonra Gülen'in Amerika'daki temsilcilerini parti genel merkezinin makamında ağırlayan , genel seçim öncesi Hakkari mitinginde '' özerklik çıkışında '' bulunan [3] bir genel başkanın bulunduğu CHP'ye gönlü kayan vatan sevdalıları, bayrak sevdalıları bir kez daha düşünsün çıktıkları bu yolu.

  Burada yazılı olanlar sadece çok küçük bir kısım. Artık pencerelerimizi genişletmek, olayları doğru analiz etmek zorundayız. Bu ülke , bu millet özellikle biz Türk milletinin dinamik ve aksiyoner gençliğinden çok şey bekliyor.

  '' Allah(c.c) doğruyu söyleyenlerle beraberdir. ''



[1] http://www.chpsilifke.org/main/contend.asp?sayfaID=5

[2]  http://tgb.gen.tr/haberler/5819-yargida-cemaat-orgutlenmesi  

[3]  http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17856690.asp



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder