1 Haziran 2012 Cuma

Twitter'da Etkin Politika ve Düşünceler

  Twitter hepimizin bildiği gibi , insanların anlık duygu ve düşüncelerini , gündeme dair kişisel görüşlerini veya kişisel ya da gündemi anlatan görsel ögeleri 140 karakterden oluşan metin bölümüne girilen iletilerle ya da girilen linkler ile paylaştığı , son yılların popüler mikro blog sitesidir.

  Twitter'da her alandan yazılacak konu bulmak mümkün. Ben politik olan kısmına kısaca değinecem.

  Şubat 2012 sonlarına doğru yapılan sayımda Türkiye'de twitter kullanıcısı sayısı 6 milyonu geçti. Seneye 8 milyona yaklaşacağı tahmin ediliyor. Peki bu sayı ile ( siyasiler dışında ) gerçek manada bir hareketlilik , bir müessiriyet oluşturulabilir mi ?

  Aslında bunun en güzel örneğini bu yıl Taksim'de yapılan " Hocalı Soykırımı " mitinginde gördük. Miting için twitterda tag'ler (etiket) oluşturuldu , Hocalı'da Rus destekli Ermeni canilerin gerçekleştirdiği soykırıma tek yürek halinde tepki gösterilmesi sağlandı.

  Ayrıca twitterda ortaya atılan ve diğer kullanıcılar tarafından desteklenip paylaşılan , gündem listesinde yer alan birçok konu haber sitelerinde yer almakta , twitterda gösterilen tepki haber niteliği taşıyabilmektedir. Bu da twitterın önemini daha da arttırmaktadır.

  Sonuç

  Biz Türk milliyetçileri olarak twitterda etkin olmalıyız , gündemi yakından ilgilendiren konularda görüşlerimizi mutlaka belirtmeli ve toplumumuzun sorunlarına ideolojimiz çerçevesinde dikkat çekmeliyiz. Gereksiz konulardan olabildiğince uzak durmalı , bilgilerimizi insanlarla paylaşmalı , yapılan nitelikli paylaşımları kendi profilimizde takipçilerimizle paylaşmalıyız. Twitterda olmayan , ideolojisi bizlerle beraber olan yakınlarımızı twittera davet etmekliyiz. Çünkü gelecek , internet televizyonculuğu ile beraber twitter gibi blog sitelerle inşa olacak !

  '' Allah(c.c) doğruyu söyleyenlerle beraberdir ! ''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder